We spreken met mensen die tijdens onze workshop aan de slag gingen in het atelier in Amsterdam.

Steel de show met een zelfgemaakt leren schouder- of heuptasje. Sinds kort geeft Margriet workshops in het atelier van monsak – waar de gehele collectie wordt vervaardigd – aan de rand van het Rembrandtpark. Een inspirerende omgeving waar de creativiteit van de Amsterdamse aanstekelijk werkt. Margriet weet als geen ander hoe het is om met een zelfgemaakt exemplaar om je schouder te lopen en wil deze ervaring graag delen met andere vrouwen (mannen zijn overigens ook meer dan welkom!). Met haar jarenlange ervaring helpt zij je graag bij de precisie die deze handarbeid vraagt. Een beetje van Margriet, maar nog meer van jezelf. Het wordt uiteindelijk jouw unieke sak die je meteen dezelfde dag nog in gebruik kan nemen.

Vriendinnendag

Kirsten Stans volgde samen met een vriendin een workshop bij monsak en kan het iedereen aanraden. “Een vriendin van mij liep met een monsak om haar schouder en ik was meteen verkocht. Ik begon het Amsterdamse tassen merk te volgen op social media en las op Facebook over de workshop. Dit was voor mij een goede reden om weer eens achter een naaimachine te kruipen. En de kans op een wel heel unieke monsak.” Het feit dat Kirsten nooit eerder iets van leer maakte weerhield haar niet van deelname aan de workshop. “De professionele leernaaimachines maken het werken met leer een stuk gemakkelijker. Daarbij neemt Margriet echt de tijd om je stap voor stap uit te leggen hoe je je leren tas samenstelt. Een uitleg waarmee iedereen een tas kan maken, mits je natuurlijk secuur snijdt en naait.” Al met al is Kirsten zeer te spreken over het eindresultaat. “Ik heb mijn eigen mintgroene monsak waar ik heel blij mee ben.”

monsak_amsterdam_tassen_atelier_worksop_tasje_maken

De workshop duurt in totaal drie uur en je kunt je alleen of met anderen opgeven. Smaakt het na de workshop naar meer? Monsak heeft ook een nieuwe workshop waarin je een shopper maakt. Hiervoor is het wel noodzakelijk om eerst de workshop mini te volgen zodat je feeling krijgt met de machine en er zelfverzekerder achter zit.

workshop-combi-tassen-maken-amsterdam-duurzaam-leer

Bekijk hier meer informatie over de workshops.


Leave a comment