Werkwijze

monsak_tassen_atelier_amsterdam

Made in Amsterdam

Ons tassen atelier vind je op een heerlijk rustig plekje aan het Rembrandtpark in Amsterdam-West.
In dit atelier worden alle monsak tassen gemaakt. Door monsak medewerkers, onder goede arbeidsomstandigheden. Dat weten we 100% zeker.

 

Bij ons kan je terecht om het assortiment in onze atelier shop te bekijken, we kunnen een tas speciaal voor jou op maat maken of je kan een workshop volgen waarbij je zelf de handen uit de mouwen zal moeten steken. We delen graag onze passie voor het vak en leggen je er met liefde alles over uit. Je bent altijd welkom om even langs te komen waaien en een praatje te maken. Dan kan je ook meteen het huidige aanbod aan leren tassen zien en wie weet zit er wel een match voor jou tussen. Dan loop je niet alleen met een nieuwe tas de deur uit maar ook met een goed geweten.

Gered leer

Wij gebruiken uitsluitend gered leer. Dit zijn partijen leer die worden afgekeurd door hele strenge regels van grote modehuizen. Wij redden dit leer, we snijden om beschadigingen heen en verwelkomen alle kleuren die zij links lieten liggen.

 

Als wij hier de normale prijs voor zouden moeten betalen zouden onze tassen twee keer zo duur zijn. Dat is nu gelukkig niet het geval. Een win-win situatie dus.


 

Leer is een van de meest duurzame materialen omdat het zo lang mee gaat en mooier en soepeler wordt met de tijd.  In tegenstelling tot bijvoorbeeld een tas van nep leer (polyurethaan=soort plastic) wat na een jaar al slijtage vertoont en niet verteerbaar is omdat het synthetisch is.

 

Wanneer je bewust kiest voor een tas helemaal naar jouw smaak dan kies je ook voor een tas die heel lang mee gaat. Een duurzame keuze dus. Met onze customizer kan je een tas ontwerpen naar jouw wensen. Wij weten zeker dat deze tas niet in de kast blijft liggen.

monsak_tassen_atelier_duurzaam_overstock_upcycled_leer
monsak_duurzaamheid_made_in_amsterdam_sustainable

Duurzaamheid

Een monsak tas is op meerdere vlakken duurzaam. Onze producten leggen geen lange boot- of vliegtochten af, leer gaat lang mee en door het upcyclen voorkomen we dat deze huiden worden gedumpt. Omdat ons atelier in Amsterdam gevestigd is, kunnen we snel inspelen op onze Amsterdamse retailers. We bevoorraden deze retailers lekker Hollands op de fiets, duurzaam, milieuvriendelijk en nog goed voor onze gezondheid ook.

 

Het up-cycled leer wat we uitsluitend gebruiken wordt zo efficiënt mogelijk benut. Door slim puzzelend de patronen uit te snijden minimaliseren we het afval van het leer. Zelfs de kleinste stukken leer kunnen we gebruiken voor vakjes of voor de pullers aan de ritsen van de tassen.

 

Ook zijn we geïnteresseerd in ontwikkelingen op duurzaam gebied binnen onze branche. Zo bezoeken we lezingen op dit gebied, werken we regelmatig samen met hogescholen, we verwelkomen stagiaires en gaan projectmatige samenwerkingen aan. Zo verdiepen we ons op dit moment in ananas-leer, een vegan alternatief.

Infographic monsaks missie

Rosanne van Miltenburg is een illustrator wie zich inzet voor een een meer duurzame fashion industrie.
Ze heeft monsaks duurzame missie samengevat tot de volgende infographics.

tassen duurzaam leer Amsterdam monsak missie Rosanne van Miltenburg illustrator
duurzame leren tassen Amsterdam monsak missie Rosanne van Miltenburg