In onze reeks ‘mon amie’ laten we mensen aan het woord die ons een kijkje geven in hun leven. Deze blog serie gaat over inspirerende verhalen van succesvolle vrouwen. Van deze vrienden kunnen wij heel veel leren!

Dit keer is Paola Lopez aan het woord.

Welke quote past bij jou?

Een quote? Wauw. Ik denk dat de quote van de zanger/poet Jim Morrison van The Doors “The ease of doing nothing over the fear of doing something.” Hiermee wordt bedoelt dat we vaak kiezen voor wat makkelijk is en niets doen aan de huidige situatie waarin je niet gelukkig bent omdat het onbekende beangstigend is. Dat wil ik juist gaan omdraaien door wel de misschien wat onbekende paden te bewandelen. Die quote is me heel erg bijgebleven.

Wat doe je en hoe ben je begonnen?

Ik heb hiervoor een tijd bij Gekaapt gewerkt, een ander verkooppunt van monsak. Wat mij aansprak waren de verschillende ondernemers met hun eigen verhaal. Ik werkte op de zondag al bij The Cool Collective en ik kon fulltime aan de slag als manager. Dat zag ik wel zitten. Dus die baan heb ik aangenomen en nu werk ik hier.

Heb je een doel op werkgebied?

Mijn uiteindelijke doel is om zelf een merk op te starten, werken aan mijn netwerk vind ik daarom belangrijk. Je leert heel erg veel van de merken en de ondernemers zelf. Over hoe ze zijn begonnen bijvoorbeeld. Eigenlijk is dat heel simpel, je moet gewoon beginnen. Ik ben nu ervaring aan het doen op het gebied van winkel management en daarnaast breid ik mijn netwerk uit.

monsak_monamie_paola

Wat vind je het leukst aan monsak?

Leuk vind ik dat Margriet ook ooit ‘gewoon’ is begonnen en dat het nu al zo gegroeid is. Haar simpele en tijdloze ontwerpen vind ik origineel en mooi. Je ziet gelijk dat het monsak is. Wat ik ook leuk vind is dat er telkens nieuwe leersoorten worden gebruikt waardoor een product elke keer een nieuw look krijgt terwijl het nog steeds hetzelfde design is.

Wat staat er op de agenda in 2018?

Dit is misschien heel breed, maar boeken lezen, meer zelf educatie en meer bij andere ondernemers aan de slag wil en mijn freelance opdrachten weer wil oppakken. Daarnaast wil ik weer wat styling klussen gaan doen en daarmee creatiever bezig zijn.

Wat maakt jouw dag?

Toch wel blije klanten. Dat ze echt blij zijn met het product of dat ze terug komen en vertellen hoe blij ze ermee zijn. Of klanten die speciaal naar mij vragen voor hulp. Ja, dat is natuurlijk altijd wel een klopje op je schouder. Dat maakt mijn dag wel echt.


Leave a comment