Duurzame tassen

monsak_amsterdam_tassen_atelier_duurzame_tassen

 

Ben jij opzoek naar een mooie tas, die gemaakt is van duurzame materialen?   

Alle producten van monsak worden gemaakt van echt leer. Dit leer wordt gemiddeld één keer per maand ingekocht bij een leerlooier wie handelt in over-geproduceerd leer. Overstockleer noemen we dat in vakjargon. Dit is leer wat is besteld door een designer merk zoals bijvoorbeeld Céline. In dit geval heeft Céline besloten dat het niet aan hun hoge standaarden voldoet. Dat kan zijn omdat er een krasje op zit off omdat de kleurtint net afwijkt. Misschien was de kleur niet egaal genoeg of juist te egaal. Wat de reden ook was. Zij wilde het niet meer. Wij willen het nog wel. Wij verwelkomen kleine afwijkinkjes. De nerven, littekens en variatie in dikte en kleur van dit levende materiaal maken je sak juist uniek. Om een krasje snijden wij gewoon heen. Daarnaast vinden we het juist mooi als het leer wat te vertellen heeft; fabulous flaws verwelkomen wij!

Niks verspillen!

Wij vinden het mooiste in de wereld leer en willen dan ook zo min mogelijk hiervan verspillen. Dit begint al bij het inleggen van de patronen. Deze worden zo neergelegd, dat er minimale leerrestjes overblijven. En de restjes die er vrijkomen, worden weer zo optimaal mogelijk gebruikt. Hier worden de kleinere items van gemaakt, zoals de cardholders en de knijpportemoneetjes. Wat daar weer van overblijft kunnen we nog gebruiken voor de zipper pullers of als strookje door het prijskaartje. Op deze manier verspillen wij zo min mogelijk leer, compleet volgens het motto zero waste.

Neem een kijkje in onze webshop voor de producten die we van overstock leer gemaakt hebben. Je kan natuurlijk de tassen komen bekijken in ons atelier in Amsterdam.  Mocht je een vraag hebben voor Margriet? Stuur haar dan een berichtje.

Ook leuk!

Bekijk onze blogreeks over ons atelier waarin we verhalen verzamelen van mensen die een tas hebben besteld bij monsak en waarom zij fan zijn geworden.