Rebecca is onze huidige all-round atelier stagiaire en komt een tijdje meewerken. Ze zit zowel achter de computer als naaimachine. Lekker afwisselend!

Hoe ben jij bij monsak terecht gekomen?

Via mijn school ben ik terechtgekomen bij monsak. Ik was opzoek naar een afstudeerstage en zag de vacature ‘All-round atelier stagiaire’ voorbijkomen en dacht: ”Dit past bij mij!” Ik houd namelijk niet van stilzitten en vind het fijn dat ik van alles wat kan doen.

Waarom hoor jij bij de monsak familie?

Ik ben best wel een rustig persoon en houd er daarom van om in een kleiner team te werken. Je schept zo namelijk heel snel een band met elkaar en er ontstaat een informele sfeer. Als ik in het atelier aan het werk bent voelt het gewoon relaxed. Theetje erbij, muziekje aan en lekker aan de slag met z’n allen. 

Wat is je favoriete model en waarom?

Moeilijk…ik ben fan van de sak 12 mini omdat ik zowat elke dag een schoudertasje draag. Hier gooi ik m’n belangrijke spullen in zodat ik ze niet kwijtraak. Toch vind ik de sak 7 ook heel vet; een goede rugtas is gewoon onmisbaar in mijn leven. Ik heb al 6 jaar dezelfde rugtas dus ik heb een goed excuus voor een nieuwe.

Hoe ziet jouw ideale weekend er uit?

Mijn ideale weekend begint met een dansje. Op vrijdagavond volg ik namelijk hiphop danslessen, al 8 jaar lang. Op zaterdag begin ik met een gezond ontbijt en wandel ik een stukje door de weilanden met mijn hond Vic. Ik kom namelijk uit een piepklein dorpje waar ik meestal de weekenden ben. Doordeweeks woon ik in Amsterdam. Ook ben ik wel een gezelligheids persoon en houd ik zeker van een drankje met mijn vrienden. En dan is het zondag: uitslapen en niks moeten.

Wat voor een leuke dingen doe je als je niet bij monsak werkt?

Naast het dansen is realistisch tekenen ook iets wat ik heel graag doe. Dit deed ik al vanaf jongs af aan. Ik teken nu vooral gezichten na, maar een monsak tas natekenen lukt mij ook hoor!

Welke skill wil jij nog graag leren?

Ik wil graag leren duiken. Het is echt een droom van mij om dit te doen op een mooie plek in de wereld, waar veel gekleurde vissen zwemmen. De natuur en dieren vind ik zo fascinerend en daar wil ik graag meer zien.