over_monsak_tassen_atelier_amsterdam

Ons verhaal

A bag that’s got your back.

Waar jij altijd bezig bent voor anderen is monsak er speciaal voor jou. Het gaat om meer dan alleen een mooie tas. Hij is functioneel, stijlvol en laat je nooit in de steek. Hij geeft je zelfverzekerdheid in je drukke bestaan. En weet je? Hij staat telkens weer klaar voor een nieuwe dag.

 

monsak staat voor praktische eenvoud en minimalistisch design. Alle tassen zijn ontworpen vanuit de zoektocht van oprichtster Margriet Meijer naar de perfecte tas. En dat betekent voor iedereen iets anders. Met iedere tas, ontstaat een nieuw verhaal. Maar wat ze allemaal gemeen hebben, is dat je vanaf de eerste ontmoeting onafscheidelijk bent.

 

De perfecte tas maakt volgens ons alle andere tassen overbodig. Een unieke tas met aandacht voor jou gemaakt gaat jarenlang mee. De modellen zijn onderdeel van onze vaste collectie en we maken uitsluitend gebruik van gered leer. Leer dat wordt afgekeurd door hele strenge regels van grote modehuizen. Wij redden dit leer, we snijden om beschadigingen heen en verwelkomen alle kleuren die zij links lieten liggen.

 

De tassen worden gemaakt in het monsak atelier in Amsterdam-West. Daar kan je ook terecht voor een maatwerk tas volgens jouw ontwerp, door Margriet gemaakt of je kan zelf je handen uit de mouwen steken tijdens  een workshop.

monsak_tassen_atelier_Margriet_Meijer

Over Margriet

Margriet kreeg haar 2 rechter handen van huis uit mee. Haar vader kluste alles in elkaar en haar moeder runde een naaischool. Met een constante nieuwsgierigheid achterhaalt ze elke keer weer hoe iets werkt of in elkaar zit. Of het nou een kledingstuk, wandkleed of software is. Alles wat haar interesseert pluist ze uit.

Tassen waren van kleins af aan een onderwerp. Voor elke gelegenheid waren er meer opties maar ze waren nooit perfect.

Toen haar moeder een leermachine kocht jeukte haar handen en ging ze enthousiast aan de slag. Vanaf dat moment hebben zowel het product als het materiaal haar geboeid. Ze leerde dat haar nieuwsgierigheid en discipline ook goed van pas kwamen in het ondernemen en maakte van haar hobby haar werk. De perfecte tas was geboren.

 

Het overstock leer kwam op haar pad. Een duurzame manier om partijen die niet goed genoeg waren voor veeleisende afnemers een tweede en beter leven te geven. Omdat zij geen betere optie zag dan dit leer te verwelkomen is daar omheen het unieke concept van monsak ontstaan en wordt er nog steeds uitsluitend gered leer gebruikt.

 

Dat een tas zoveel meer is dat een praktisch voorwerp ontdekte ze al op jonge leeftijd.

Iets om je dierbare spulletjes in mee te nemen, je stijl af te maken en je, door dit verlengstuk, zekerder te voelen. Om zoiets te kunnen en mogen maken voor iemand ziet zij als een voorrecht. Wat zij creëert geeft jou uiteindelijk een gevoel van zekerheid. Een tas die er gewoon is. Staat trouw op je te wachten tot een nieuwe dag begint die jullie samen weer aan kunnen. 

Meet the team