blog_monsak_tassenatelier_amsterdam_els_meijer

blog_monsak_tassenatelier_amsterdam_els_meijer

MONSAK FAN

“Je kunt mooie tassen maken, maar zie ze dan nog maar aan de man te brengen”

Fan vanaf het eerste uur. En vooral: trotse moeder. De Enschedese Els Meijer vertelt over haar creatieve dochter achter het tassenlabel Monsak.

 

Creatief

Al snel wordt duidelijk dat Margriet haar creativiteit niet van een vreemde heeft. Haar moeder Els Meijer is ervaren naaister en heeft haar dochter de fijne kneepjes van het vak geleerd. Els naait zelf niet zo vaak met leer, maar heeft daarin wel veel mensen begeleid en zo ook haar dochter geënthousiasmeerd. “Margriet naaide haar eerste tas op mijn leernaaimachine. In eerste instantie voor zichzelf, maar al snel stroomden de aanvragen binnen. Zo ontstond geleidelijk aan het idee van Monsak.”

 

Handgemaakte leren tassen

Els vindt de tassen stoer en uniek. “Je kunt een Monsak voor een groot deel zelf samenstellen en er is voor ieder wat wils. Ik vind het zulke fijne tassen en draag niets anders meer. Als voorbijgangers aan mij vragen waar ik die mooie tas vandaan heb, zeg ik vol trots dat mijn dochter deze tassen maakt en dat ze snel eens op haar website moeten kijken naar al het leuks wat zij maakt.”

Inmiddels is Margriet zo goed in het maken van leren tassen, dat zij de hulp van haar moeder niet echt meer nodig heeft. Dat was in het begin wel anders. “Toen Margriet net begon heb ik haar wel eens geholpen, maar ze doet het nu beter dan ik. Ik zou haar graag meer helpen, maar de afstand maakt dat het niet altijd mogelijk is.” Als moeder kan Els niet anders zeggen dan dat zij supertrots is op haar dochter, met name omdat zij de worsteling van Margriet van dichtbij heeft meegemaakt. “Het is haar van het begin af aan niet komen aanwaaien en ik ben daarom zo trots dat het haar toch lukt. Het is echt een harde werker en doorzetter. Daarbij heeft Margriet een aardige neus voor commercie, ietswat onmisbaar is deze tijd. Hoe zij zich weet te manifesteren op het internet vind ik knap. Je kunt nog zulke mooie dingen maken, maar uiteindelijk wil je het natuurlijk ook aan de man brengen. Margriet weet mensen te mobiliseren en daar heb ik bewondering voor”

.