dagboek-van-een-stagaire-monsak-leren-tas-whats-in-your-bag-vierkant

En toen was de stage alweer afgelopen. Time flies when you’re having fun. Anique Kremer liep vanaf september 2017 stage bij ons. Lees hier haar verhaal.

Zo, je stage is afgelopen (minime) Wat ga je missen?

Ik denk toch wel het stikken van de tassen. Dit is niet iets wat ik snel ergens weer zou kunnen gaan doen. Photoshop kan ik altijd nog toepassen, het stikken van leer is toch wel echt iets specifieks.
Maar natuurlijk ga ik Amsterdam ook heel erg missen. Het gevoel van in een grote stad zijn is me heel erg bevallen. Je hebt alles gewoon bij de hand, iets wat ik niet gewend was. Het fietsen over de grachten en voor het rijksmuseum langs ga ik zeker weten missen.

Wat zal je het meest bij blijven van het afgelopen half jaar?

Oeh dat is een lastige. Het is een half jaar vol nieuwe dingen geweest. Ik denk toch wel dat de waardering voor alle dingen die ik geleerd heb me heel erg bij zal blijven. Ik heb heel veel geleerd van dit onwijs gezellige team en daar ben ik heel dankbaar voor.
Natuurlijk zijn er ups en downs geweest, dat hoort er allemaal bij. Ik ben over het algemeen iemand die niet van opgeven en om hulp vragen houd, maar soms moet je dit gewoon loslaten. Dat is iets waar ik me steeds meer bewust van ben gaan worden de afgelopen maanden. Het is oké als bijvoorbeeld het stikken even niet lukt. Leg het aan de kant en probeer het later opnieuw. Uiteindelijk lukt het allemaal wel.

Hoe heb jij monsak zien groeien in je stage periode?

Tijdens mijn stage heb ik monsak vooral heel erg zien groeien op het gebied van de website. Er zijn zoveel dingen veranderd in die paar maanden tijd. Door mijn onderzoek ben ik er bijvoorbeeld ook achter gekomen dat de site echt heel erg is gegroeid het laatste jaar. Heel leuk om te weten dat ik daar ook mijn steentje aan heb bijgedragen.

Zou je een stage bij ons aanraden?

Jazeker! Je krijgt zoveel meer mee binnen het bedrijf dan wanneer je een specifieke stage gaat lopen. Als je van diversiteit houdt dan is dit ideaal. Mijn taken varieerden van het leveren van tassen aan winkels tot het bewerken van foto’s tot website dingen tot stikken. Meer dan genoeg dingen om te leren dus!

Mooi tassie! Zelf gemaakt?

Yes! Het is natuurlijk wel één van Margriet haar ontwerpen, maar ik heb er mijn eigen draai aan gegeven door te kiezen voor drukkers bij de voorvakken in plaats van een rits. Ik vind het leer zo mooi en ik ben er dan ook heel erg blij mee. Hij gaat zeker mee op mijn minor in Denemarken. Let’s show the world!
dagboek-van-een-stagaire-monsak-leren-tas-whats-in-your-bag

Leave a comment