Een stage lopen bij een tassen label, hoe ziet dat er nou eigenlijk uit? Heb jij je dit altijd al afgevraagd? Lees dan vooral verder en kom erachter hoe een dynamische stage bij monsak eruit ziet!

Laat ik eens beginnen met het uitleggen wat een allround stage nou eigenlijk inhoudt. Een van de grootste, en ook leukste taken, vind ik het stikken van de tassen zelf. Hoe leuk is het om een tas die jij gemaakt hebt in de shop te zien hangen? Dan kun je toch met trots zeggen, die heb ik in elkaar gezet.

Naast het stikken van de tassen houdt je je ook bezig met de fotografie en het bewerken van de foto’s in Photoshop. Ook een taak die ik heel leuk vind om op me te nemen. In het begin was het even wennen aan het programma en moest ik de tricks nog even ontdekken, maar dit gaat allemaal super snel en voor je het weet kan je in no time een foto bewerken.

Het is natuurlijk helemaal leuk als je zelf een shoot mag gaan organiseren. Dat is wat ik afgelopen donderdag heb gedaan. Zo veel mogelijk tassen (met inhoud) meeslepen naar de videostudio op het Saxion. Ja, het was weer een gevalletje pakezel met de ikea tas, maar dat had ik er maar al te graag voor over. Hier hebben we een soortement van “what’s in my bag” gefilmd om te laten zien wat er nou daadwerkelijk allemaal in de tassen past. Mega leuk om te doen!

monsak_dagboek_van_een_stagiar_deel2

Een andere leuke taak, vind ik, is het leveren van de tassen aan de winkels waar monsak haar producten verkoopt. Vooral als je niet uit Amsterdam of omstreken komt is dit erg leuk. Je hebt je nog nooit zo Amsterdams gevoelt als wanneer je over de grachten heen fietst met een mega Ikea tas op je rug.

Een all-round stage houdt dus in dat je met allerlei verschillende werkzaamheden bezig bent. Geen dag is hetzelfde, dit vind ik zelf het allerleukst. Je krijgt zo veel meer mee van een bedrijf dan wanneer je gericht één taak hebt. Te leren valt er dus genoeg!


Leave a comment