Tas-Anna-posthumus-maatwerk-monsak-amsterdams-atelier
Tas-Anna-Beige-detail
Tas-Anne-Beige-achter

Mijn monsak maatwerk • Anne Posthumus • bedrijfstas

Anne: ‘Bedankt nogmaals!! De tas is prachtig, veel oog voor detail en perfecte verhoudingen. Ik ga hem met trots gebruiken!’

Het verzoek

Anne aan Margriet: “Ik ben op zoek naar een nieuwe tas die helemaal aansluit bij mijn smaak. Ik ben dit jaar voor mezelf begonnen als legal designer: advocaat en information/grafisch design voor de juridische dienstverlening. Ik ben op zoek naar een tas die zakelijk genoeg is om te gebruiken als ik naar klanten ga (grote bedrijven, advocatenkantoren) maar die ook visueel interessant is en uitstraalt dat ik een ontwerper ben. Ik hou erg van geometrische vormen en grafische lijnen. Jouw tassen spreken me erg aan en ik zou het leuk vinden als je als ‘personal touch’ wat geometrie toe kan voegen.”

Het proces

Samen gingen Anne en Margriet het Pinterest bordje door. Alle tassen die Anne mooi vond waren hier verzameld. Na een basis bedacht te hebben (wat moet er in en hoe groot moet hij dus worden) bespraken ze welke vormen het beste zouden passen in die afmeting. Zo ontstond langzaam het ontwerp voor de tas. Hij voldeed én aan de esthetische eisen van Anne maar ook aan de functionele eisen. Zo moesten er binnenvakjes in komen waar haar beide telefoons in paste, speciale pennen en haar Ipad. Ook moesten er korte hengsels en een verstelbaar lang hengsel aankomen mocht ze haar handen vrij willen hebben. Het leek haar leuk een andere leersoort te combineren met de basis en zo ontstond het idee voor de punt midden voorop. Margriet ging aan de slag en zo kwam het ontwerp tot leven.

The making of…

…Anne haar maatwerk tas

Anna_ontwerpen
op-maat-gemaakte-tas-anne-duurzaam-leer-maakproces-monsak-amsterdam
Anna_vakjes
Anna_voorkanttas

Zelf ook een tas op maat laten maken?

Nieuwsgierig naar wat ik voor jou kan betekenen? Vertel me (geheel vrijblijvend) wat voor tas jij op maat gemaakt zou willen hebben en dan gaan we het samen waarmaken.