In deze reeks verzamelen we persoonlijke verhalen van mensen die een tas op maar hebben laten maken bij monsak en waarom zij fan zijn geworden. 

Monsak kent geen grenzen

De Deense Anna Katrine Jørgensen (26) is taaltechnoloog en werkt voor Google in Zurich. Zij leerde Margriet en Monsak kennen toen zij drie jaar geleden voor haar PHD naar Nederland verhuisde. Met een vriendin ging zij naar de Local Goodstore in Amsterdam waar tassen en accessoires van Monsak worden verkocht. Anna’s vriendin was meteen verknocht aan een portemonnee van Monsak. Margriet was op dat moment ook in de winkel en maakte aangenaam kennis met de dames. Toen Anna vertelde dat ze een tas wilde kopen, nodigde Margriet haar uit om samen een tas te ontwerpen. “Ik zocht samen met Margriet het leer en draad uit en ben nog steeds zó blij met het eindresultaat. Ik ben groot fan geworden en ik heb sindsdien een heel leuke vriendschap met Margriet.”

Fanbase in Denemarken

Dat Anna fan is van het Amsterdamse tassenmerk blijkt uit haar inmiddels riante collectie. Ze heeft vier verschillende tassen, een toilettas (“geel leer met turquoise draad, supertof!”) en een sleutelhanger. Haar zwarte rugtas met verschillende kleuren zwart leer is haar favoriet. In Denemarken lopen inmiddels ook heel wat mensen met een ‘echte’ Monsak. “Mijn familie en vrienden waren meteen verkocht en wilden er ook één. Margriet heeft inmiddels een hele fanbase in Denemarken. Ik had namelijk ook ooit een tas mee naar college toen mijn lerares vroeg waar ik die vandaan had. Ze vond hem geweldig en bestelde er meteen een. Nu loopt er dus zelfs iemand met een Monsak in Denemarken die ik niet eens ken.”

monsak_monamie_Anna_Katrine_Jørgensen

Creatieveling

Volgens de Deense heeft Margriet oog voor grappige en creatieve details. Je ziet haar persoonlijkheid terug in de tassen. “Margriet is een creatieveling en heeft een heel eigen kijk op dingen. Ze is ook altijd oprecht geïnteresseerd in het persoonlijke verhaal van anderen en dit helpt haar echt mee bij het succes van Monsak. Margriet luistert en weet zodoende wat iemand belangrijk vindt en wat bij diegene past. Dat maakt het heel persoonlijk.” Elke keer als Anna in Amsterdam is logeert ze bij Margriet. Vorig jaar zijn ze zelfs samen naar Into The Great Wide Open geweest en toen heeft ze wederom een tas gekocht. “Ik zie Margriet eigenlijk veel te weinig en ik mis haar. Hopelijk komt ze snel eens deze kant op.”

monsak_monamie_Anna_Katrine_Jørgensen