In onze reeks ‘mon amie’ laten we inspirerende vrouwen aan het woord die ons een kijkje geven in hun leven. Van deze vrienden kunnen wij heel veel leren!

We trappen af met Aanyoung Yeh. Wij leerde haar kennen tijdens ons Gekaapt avontuur.

Hoe zou je jezelf omschrijven in 1 woord?

Druktemaker.

Wat doe je en hoe ben je begonnen?

Ik reis, verzamel en ben ook huismus. Ik zoek en archiveer het liefst eigenaardige spulletjes die overal en nergens vandaag komen.

Ik heb 10 jaar gewerkt als designer voor mode labels o.a Scotch & Soda. Op dit moment run ik samen met mijn vriend Doing Goods en Wonderwall Studios. Hoe zijn we begonnen.. good question.

In 2010 bedacht mijn vriend Jan, dat hij genoeg uren had geklokt voor een onzichtbare baas en besloot hij voor zichzelf te beginnen. Jan nam zijn spaargeld op en reisde af naar Zuidoost Azië waar hij een scheepscontainer vulde met lokaal handgemaakte snuisterijen. Het hele zaakje verscheepte hij vervolgens naar Europa, vertrouwend erop dat hij het zou kunnen verkopen. We hadden geen idee, geen plan, het was eigenlijk echt hilarisch. Maar het lukte en Doing Goods was een feit. Tijdens de reizen door Azië bedacht Jan dat hij wel iets kon met al dat oude hout wat hij telkens tegenkwam. Hij besloot er een tweede bedrijf voor op te richten: Wonderwall Studios.

Ik? Ik ben Jan’s yin. Of yang, afhankelijk van hoe je het bekijkt. in 2013 besloot ik ook mijn baan op te zeggen en sindsdien runnen we samen beide bedrijven met een klein dedicated team.

Doing Goods is een merk wat synoniem staat voor  authenticiteit en fun. We ontwerpen en ontwikkelen home accessoires in India en Indonesië. Kussens, deurknoppen, haken, glazen kistjes en meer. De inspiratie voor deze accessoires doen we op tijdens onze continue reizen over de wereld, Dat is wat ik het allerliefste doe. Ik noem het Wabi sabi spulletjes,. Dat is Japans en betekent onvolmaakt; ontsierd.

Daarnaast is de eerste steen gelegd voor onze eigen Doing Goods werkplaats in India, zodat we kunnen blijven garanderen dat alles wat we doen op een eerlijke en goede manier gemaakt wordt.

Wonderwall Studios is bedrijf wat wandpanelen ontwerpt en ontwikkeld van reclaimed hout. We leveren deze aan hotels, restaurants en kantoren.Al onze panelen worden handgemaakt in onze werkplaatsen in Indonesië, India en Oost Europa. Op dit moment zijn we ook de mogelijkheden aan het onderzoeken voor Afrika.Het hout dat we gebruiken komt van verlaten huizen, in onbruik geraakte schuurtjes, oude vloeren en al gevelde bomen. Het maakt ons eigenlijk niet uit, mits er voor onze panelen geen bomen worden gekapt. Onze studio, ons werk draait om eerlijke en levendige materialen en duurzaamheid door hergebruik.

monsak_monamie_aanyoung_yeh

Wat is je meest ‘awkward moment’?

O my god. Wat een vraag.

Waardoor raak jij snel geïrriteerd?

Als dingen niet lopen zoals ik dat graag wil of zoals ik van tevoren had bedacht. Ik ben nogal een dwangmatige planner, maak graag plannen voor mezelf en de mensen om me heen. Terwijl die mensen daar wellicht helemaal niet op zitten te wachten. Althans dit zegt mijn vriend altijd.

Wat zouden wij allemaal kunnen leren van jou?

Ik maak letterlijk van alles wat ik doe mijn persoonlijke missie en geef nooit op. Maar ik weet niet of je daarvan moet leren. Het is nogal vermoeiend. Vooral voor jezelf hahaha.

monsak_monamie_aanyoung_yeh